Snoezelen

Zodra je buiten loopt doe je prikkels op. De zon die brandt op je huid, de regen die je huid prikkelt of de wind die door je haren waait en je huid stimuleert. Allemaal gevoelens die we bij het snoezelen willen stimuleren. 

Het doel van snoezelen is het kind die snoezelt zich prettig te laten voelen. Dit kan op heel veel manieren maar in de oorspronkelijke vorm van snoezelen is dit in een veilige, dromerige omgeving die de zintuigen stimuleert en waar men motorische ervaringen opdoet .

Snoezelruimte
In een snoezelruimte genieten kinderen op een veilige en rustige manier van allerlei zintuiglijke prikkels. Er heerst een rustige sfeer door het gebruik van lichteffecten, kleuren en zachte muziek. Het aanwezige materiaal stimuleert de verschillende zintuigen: zien, horen, voelen (tast), ruiken en proeven.

Om thuis een snoezelhoekje / ruimte te maken heb je niet heel veel materiaal nodig, denk aan kussens, matrassen, rustige muziek en kleuren lampen alles gecentreerd in 1 ruimte waar je rustig kan liggen, luisteren naar de muziek of kan kijken naar de kleurenpracht van de lampen, een boekje kan lezen. Kinderen worden in een rustige veilige omgeving zintuigelijk geprikkeld, door kleur en geluid.

 

© 2015 - 2022 ChroniKa | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel