De motoriek van een kind is belangrijk. In welke mate het kind zich kan bewegen of zich ergens in beperkt voelt. Om de fijne-, grove- en mondmotoriek te stimuleren en goed te ontwikkelen biedt Chronika een aantal producten aan om thuis mee te werken.

Fijne motoriek
De fijne bewegingen met vingers en handen vereisen concentratie. Het beheersen van de fijne motoriek zoals knippen, tekenen en schrijven. Producten als het grijpspeelgoed of het kogellabyrint zijn hierbij goede oefen hulpmiddelen.

Grove motoriek
Fietsen, lopen en dansen. Het beweging op zich valt onder de grove motoriek. Hierbij kan een sociaal aspect een rol spelen. Durven en samen spelen. De  rivierstenen zijn een goed hulpmiddel en een uitdaging om samen een parcour te leggen waartussen bewogen kan worden.

Mond motoriek
Goede (mond) motoriek van tong, lippen en wangen is een belangrijke voorwaarde voor een goed adem patroon,spraak -taal ontwikkeling en eten / drinken. Via leuke spelletjes kan deze motoriek op een speelse manier gestimuleerd worden. Denk aan blazen, de kippetjesmethode, lippen tuiten, oefeningen en klanken maken.

                                                              

                                  Motorieken                                                                            Mondmotoriek      

© 2015 - 2022 ChroniKa | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel