Vorige week was er geen mogelijkheden op maandag, Ja iedereen is weleens ziek en afgelopen 2 weken was het mijn beurt. In de drukte van alle dag was het mijn lichaam die zei, STOP! Een simpel griepje duurde langer dan normaal, het was even genoeg. Gelukkig heb ik naast mijn gezin een vangnet aan vrienden. Dat brengt mij op het onderwerp van deze week, Mogelijkheden van een vangnet.

 

ChroniKa is een jonge praktijk die meer en meer vorm gaat krijgen, geweldig om te doen! Tegelijk kost het veel tijd en energie, energie die in het begin stroomt waar het kan, boordevol ideeën, belangrijke afspraken, voorbereidingen en 100% inzet want alleen de zon komt voor niets op! Iedereen kent wel het gevoel de wereld aan te kunnen, alles lukt en loopt op rolletjes, energie tot in je bot, en dan ineens is het op, je lichaam zegt stop. Zo was het dus ook bij mij, het griepje veroorzaakte een domino-effect aan ellende, echt ziek en niets meer kunnen waren mij voor 2 week toebedeeld. Toen ik ziek in mijn bed lag realiseerde ik mij hoe belangrijk naast mijn gezin mijn vrienden eigenlijk zijn, een sociaal vangnet je kan niet zonder. Even een boodschapje halen, de kinderen brengen en halen van school, de lunch verzorgen of gewoon er even voor je zijn alledaagse dingen waar je niet bij stil staat maar ineens een probleem vormen zodra je als moeder ziek op bed ligt.

Maar wat maakt nu de verbinding met gezinsbegeleiding?

Wanneer je als moeder [vader] tijdelijk uitgeschakeld raakt is er in een zorgintensief gezin veel mankracht nodig om het gezin draaiende te houden. Kinderen hebben de zorg gewoon nodig. Een sociaal vangnet is dan als eerste belangrijk, deze mensen kunnen helpen/ overnemen van de organisatie van jouw gezin. Wat moet er gebeuren? Opvang, huishouding, verzorging etc.

Binnen de gezinsbegeleiding kunnen we samen kijken hoe jouw vangnet eruitziet,

  • Heb je een stabiel vangnet of moeten we er een creëren?
  • Heb je een zorg protocol liggen
  • Heb je een lijst aan artsen en disciplines die moeten worden ingeschakeld bij jouw ziek zijn,
  • Is er begeleiding nodig voor de kinderen?
  • Etc..

 

Allemaal vragen die we samen nalopen en op papier vorm gaan geven.

Heb je geen sociaal vangnet dan kijken we samen hoe we het voor elkaar gaan krijgen dat er wel een sociaal vangnet komt.

Een sociaal vangnet we kunnen niet zonder!

 

Heb jij mijn hulp nodig? Mail mij dan, ik help je graag!

 

© 2015 - 2023 ChroniKa | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel