Wie en wat is ChroniKa?
Ik ben Edith Kruijt, 43 jaar en mama van zes kinderen waarvan drie kinderen met een extra zorgvraag en één sterrenkindje. Wij wonen in Drenthe en ik mag mij naast mijn gezin gelukkig prijzen met fijne familie en veel lieve vrienden.

Mijn levens motto’s zijn:

  • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
  • Stop zoveel mogelijk leven in de dagen, want je weet niet hoeveel dagen het leven geeft.

Tijdens een opname van onze jongste kwam ik in een situatie terecht waarin een kindje, ernstig ziek, een mooie kraal kreeg voor een naar onderzoek, en terecht! Een mooie kraal uitzoeken, geeft een kind houvast. Maar daar zat ik met ons meisje en met mij meer ouders, ook nare en soms pijnlijke onderzoeken gehad, maar geen kraal. Helemaal niets.

Het ontstaan
Op dat moment wist ik het, ik wil iets maken voor ons meisje, maar ook voor alle andere chronisch zieke kinderen – iets wat hen helpt in de voor hen ook moeilijke periode. Er is namelijk geen geschreven handleiding en bij zorgintensieve kinderen is het constant balans zoeken tussen het zorgen en het zo normaal mogelijk kunnen leven. Het eerste zaadje voor ChroniKa was met deze gedachte geplant. Samen met een groep vriendinnen ben ik hiermee aan de slag gegaan.

Diploma's, werkervaring & registraties (>> kijk hier)
In de tijd hierna heb ik mij naast het ontwikkelen van Chronika gespecialiseerd waar mogelijk en geleerd te denken in oplossingen en mogelijkheden in plaats van problemen. Vanuit het perspectief kind volgend zijn wil ik vooral middels activering, ondersteuning en begeleiding zoeken naar mogelijkheden om de ontwikkeling van een kind zo optimaal mogelijk te stimuleren. Echter, is het van belang om altijd het ontwikkelingsperspectief van het kind voorop te stellen.Chronika's herinnerings- & beloningsboekje
ChroniKa staat voor chronisch ziek kind. Wij willen ouders en kinderen een hart onder de riem steken en ze iets tastbaars bieden, een houvast. Vanuit dat idee is ons exclusieve herinnerings-/beloningsboekje voor chronisch zieke kinderen ontstaan (bestel hier>>).

Spiegelbooggroep
Speciaal voor ouders van chronisch zieke kinderen hebben wij (Edith Lindenhols en Mar-José Duinkerken) een plan geschreven genaamd de 'spiegelgroep', Een plan om bij reguliere opvang ook kinderen met extra zorg een plekje te bieden. Gewoon waar kan, zorg waar nodig".Lees hier meer >>

 

Meldcode kindermishandeling
Chronika hanteert de meldcode kindermishandeling.
>> Hier leg ik uit wat het inhoudt en welk stappenplan van de meldcode ik volg <<

 

 

© 2015 - 2023 ChroniKa | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel